9230 Wetteren – België
Veelgestelde vragen (FAQ)
Hendrik De Buck staat garant voor een correcte service. Doorheen de jaren kregen wij te maken met diverse vragen omtrent onze diensten. Hieronder hebben we een oplijsting gemaakt van veelgestelde vragen. Vind je niet meteen het antwoord op jouw vraag? Neem gerust contact met ons op.
Opritten, terrassen, verhardingen en kasseiwerken
Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van verharding. Om de juiste keuze te maken helpen volgende vragen:
- Wat vindt jij mooi en past het best bij mijn woning?
- Is loopcomfort voor jou belangrijk?
- Is de verharding makkelijk om te reinigen?
- Wat past binnen jouw budget?
De antwoorden op deze vragen geven alvast meer inzicht in jouw behoeften waardoor je gerichter onderzoek kan doen naar de verschillende bestratingsmaterialen.
Er is een ruime keuze aan verhardingen, elk type heeft zijn voor- en nadelen.
Een overzicht van veelgebruikte soorten oprit verhardingen:
- Tegels en klinkers
- Uitermate geschikt voor het laten aanleggen van opritten, looppaden en terrassen.
- Voordelen: sterk, goed loopcomfort, geschikt voor zowel moderne als klassieke stijlen, veel mogelijkheden qua uitvoering (natuursteen, beton, keramiek)
- Kasseien
- Leuke uitstraling die past bij woningen in landelijke stijl of klassieke bouwstijl. Veelvoorkomende kasseisoorten zijn: platines, porfier, gres, basalt en Zweeds graniet.
- Voordelen: slijtvast en lange levensduur
- Grind of split
- Relatief eenvoudig in aanleg en minder duur in aankoop. Het is wel aangewezen om te werken met grindstabilisatiematten om rijsporen of kuilen te voorkomen.
- Voordelen: wordt niet glad, leuk om te combineren met beton of natuursteen
Voor het laten aanleggen van een oprit heb je meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen.
Wanneer de oprit niet strikt noodzakelijk is voor toegang tot de woning ben je vrijgesteld voor een oppervlakte tot maximaal 80 vierkante meter.
Is er door de aanleg van de oprit sprake van reliëfwzijziging, dan moet er een vergunning aangevraagd worden. Idem voor opritten die gerealiseerd worden in kwetsbaar gebied of in ander gereguleerd terrein.
Beter voorkomen dan genezen. Neem bij twijfel dus steeds contact op met de gemeente.
Dit is afhankelijk van het type oprit dat je kiest en het aantal vierkante meters dat bestraat zal worden. Indien er gewerkt wordt met grind gaat dit sneller dan wanneer er kasseien of klinkers aangelegd worden. Kasseien en klinkers worden één voor één met de hand gelegd wat de nodige tijd vraagt.
Ook het uitgraven van de grond en het leggen van de fundering vraagt minstens één dag werk.
Hendrik De Buck beschikt over een ruim aanbod kasseien. Voor het laten aanleggen van een oprit zijn de volgende soorten erg populair:
- Courtstones
Courtstones zijn betonkasseien met een toplaag van natuursteengranulaat. Zeer decoratief en door het ruwe oppervlak worden ze niet glad.
- Mozaïek kasseien
Mozaïek kasseitjes zijn kleine vierkante kasseien, uitermate geschikt voor decoratieve patronen. Kom je regelmatig tegen in dorpspleinen. Laat zich goed combineren met een groter formaat kassei.
- Platines kasseien
Platines hebben een afgeplat oppervlak. Door het moderne uitzicht erg populair en makkelijk te belopen. Men noemt ze in de volksmond ook wel “kinderkopjes”.
- Porfierkassei
Porfier is een van de meest voorkomende steensoorten. Belgisch porfier is het meest bekend maar tegenwoordig importeert men meestal nieuw porfier uit Aziatische landen.
- Boerenkassei
Grote partijen die een evenwichtige mix van verschillende soorten natuursteen bevatten, met verschillen in kleur en vorm.
- Grèskassei
Gres werd vroeger op Belgische bodem gegonnen. Nu wordt er geen nieuwe gres meer geproduceerd. Er is nog wel voldoende aanbod aan hergebruikte greskasseien. Dit zijn de recuperatiekasseien.
- Blauwe hardsteen kassei
Blauwe hardsteen is een niet al te hard gesteente met een blauwgrijze look. Erg populair voor terassen, opritten en tuinpaden aan te leggen.
- Zweeds graniet
Zeer sterke kasseien, veel gebruikt in bestratingen. Uitsluitend verkrijgbaar als recuperatiekassei.
- Recuperatiekassei
Steensoorten zoals Belgisch gres en Zweeds graniet zijn schaars geworden. Hierdoor zijn deze alleen nog leverbaar als recuperatiekassei. Doorgaans iets gladder van structuur maar met een mooi afgesleten patina, authentieke sfeer en een rijke geschiedenis.
De prijs voor het bestraten van je oprit of het laten aanleggen van een terras is sterk afhankelijk van de materialen die je kiest.
Het bestraten van een oprit ligt meestal tussen de 20 à 50 euro per m2. Voor de aanleg van een terras ligt de prijs tussen de 50 à 150 euro per m2.
De factoren met het meeste invloed op de prijs zijn de keuze van steen, tegels, grind of split en het aantal vierkante meter dat moet aangelegd worden.
Zie je door het bos de bomen niet meer? Bij Hendrik De Buck kan je terecht voor elk type oprit of terras in verschillende segmenten. Of je nu voordelig een terras wil laten aanleggen of een luxe terras wil laten aanleggen. Wij voorzien steeds een transparante prijsopbouw van onze offertes voor elk budget.
Ja, best om dit op voorhand even af te stemmen zodat we hiermee rekening kunnen houden tijdens de aanleg van jouw oprit of terras. Als er achteraf nog voorzieningen moeten geplaatst worden brengt dit extra kosten met zich mee.
Enkele voorzieningen kunnen zijn:
- Riool van het huis (installeer eventueel ergens een inspectiegat)
- Glasvezel of kabel leidingen
- Electronica voor bijvoorbeeld een carport, reclamezuil, elektrische poort of zonnepanelen (eventueel op de garage)
- Aansluiting voor een elektrische wagen of fiets
- Verlichting voor in de tuin, het tuinhuis, de garage of oprit
- Waterleiding voor het tuinhuis, badhuis, garage of bijgebouw
- Licht spots voor in jouw oprit
- Bekabeling voor beveiligings- of alarmsystemen
Plaats eventueel een wachtbuis onder de oprit voor toekomstige kabels die je ooit zou nodig hebben. Kies hiervoor een stevige dikke buis met een doorsnede van 10 cm.
Huren van een container
Ja, bij Hendrik De Buck kan je ook als particulier terecht voor het aanvragen van een container.
Ja, als zakelijke klant kan je bij Hendrik De Buck een container huren. Neem contact met ons op om jouw project of specifieke wensen te bespreken.
Dit kan telefonisch, via mail of via het formulier op onze website.
Onze prijzen zijn steeds transparant. Wil je de prijs weten voor het huren van een container, neem dan contact met ons op om een vrijblijvend voorstel te ontvangen.
Wanneer de container op de openbare weg moet staan is het inderdaad verplicht om parkeerborden te voorzien. Vraag ernaar indien je deze niet zou hebben.
Niet per se, indien er plaats is vrijgehouden en er een vrije doorgang is hoef je niet aanwezig te zijn.
De standaard termijn is meestal 7 à 14 dagen. Langere termijn is uiteraard ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.
Dit kan maar brengt wel een extra kost met zich mee, neem hiervoor contact met ons op.
Wij zijn steeds bereikbaar, ook in het weekend en tijdens feestdagen.
Jazeker, dat kan. Dit kan telefonisch of je kan het formulier invullen op onze website en daar meteen een gewenste datum aanduiden.
Dit is afhankelijk van onze planning en beschikbaarheden. Indien het snel moet gaan bel je ons best even op. Dan kunnen wij jou meteen informeren.
Dit kan, neem tijdig contact met ons op om een termijn af te spreken.
Een container kan tot 15 meter lang zijn. Voorzie hiervoor 2 à 3 parkeerplaatsen.
Je mag de container vullen tot aan de rand. Dit omwille van veiligheidsredenen tijdens het vervoer.
Ja, er zijn kleinere containers beschikbaar voor bijvoorbeeld kleine renovaties of andere kleine werkzaamheden.
Wanneer de plaatsing van een container verkeershinder kan veroorzaken moet deze verkeersbelemmering gesignaleerd worden.
Daarvoor moet een signalisatievergunning aangevraagd worden. Deze vergunning bepaalt welke signalisatie op welke wijze moet geplaatst worden. Doe de aanvraag hiervoor tijdig!
De signalisatievergunning staat los van de toelating tot het innemen van openbaar domein (cfr. GAS-reglement), deze toelating moet je krijgen van de overheid, de wegbeheerder, of een andere instantie.
Aanvragen door particulieren voor het verkrijgen van een toelating om tot 2 parkeerverboden te plaatsen kan je richten aan jouw lokale gemeentebestuur.
Hendrik De Buck heeft afvalcontainers beschikbaar voor verschillende materialen: gemengd afval, steenpuin, grond & stenen, hout, tuinafval. Meer info kan je hier terugvinden.